Επικοινωνία Τηλ. 23.1111.6860

Blog

Γιατί ένας Ψυχολόγος χρειάζεται Επαγγελματική Ιστοσελίδα;

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο είναι πιο σημαντική από ποτέ για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Ο ιστότοπος ενός ψυχολόγου αποτελεί το θεμέλιο της διαδικτυακής του ταυτότητας και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την επαγγελματική του ανάπτυξη και την απόκτηση πελατών.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους η κατασκευή ιστοσελίδας κρίνεται απαραίτητη για τους ψυχολόγους και πώς οι εξειδικευμένες υπηρεσίες μας μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την άσκηση του επαγγέλματός σας.

Αυξημένη ορατότητα και αξιοπιστία

Το 85% των καταναλωτών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών υπηρεσιών όπως οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία [1].

Ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος όχι μόνο σας βοηθά να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό, αλλά και να χτίζετε αξιοπιστία στους δυνητικούς πελάτες.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, το 75% των χρηστών κρίνουν την αξιοπιστία ενός επαγγελματία / μιας εταιρείας, με βάση τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας  του/της [2].

Ένας δικτυακός τόπος λειτουργεί ως ηλεκτρονική επαγγελματική κάρτα, προβάλλοντας την εμπειρία σας, τα προσόντα σας και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Χωρίς αυτήν, χάνετε σημαντικές ευκαιρίες να έρθετε σε επαφή με νέους πελάτες και να προβάλλετε επιτυχώς τις υπηρεσίες σας.

Προσβασιμότητα 24/7

Μια ιστοσελίδα παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το γραφείο σας όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτή η ευκολία είναι απαραίτητη!

Έρευνα της Accenture δείχνει ότι το 76% των πελατών προτιμούν να προγραμματίζουν ραντεβού μέσω διαδικτύου και το 40% των ραντεβού κλείνονται εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας του γραφείου [3].

Διαθέτοντας ιστότοπο, διευκολύνετε τους δυνητικούς πελάτες να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες σας και να προγραμματίσουν ραντεβού με την άνεσή τους, αυξάνοντας την πιθανότητα να σας επιλέξουν ως επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Κριτικές

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εδραιώσετε το αίσθημα της εμπιστοσύνης στην σχέση σας με τους δυνητικούς σας πελάτες, είναι η προβολή των θετικών εμπειριών των σημερινών και προηγούμενων πελατών σας. Ένας ιστότοπος σας επιτρέπει να παρουσιάζετε testimonials, δίνοντας έτσι πληροφορίες που αποδεικνύουν την αξία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Spiegel Research Center, το 92% των καταναλωτών διαβάζουν διαδικτυακές κριτικές προτού λάβουν μια απόφαση και οι θετικές μαρτυρίες μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή σας βάση έως και 270% [4].

Ψηφιακό Marketing & SEO

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελεί βασικό εργαλείο για τους ψυχολόγους που επιθυμούν να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Όπως προαναφέραμε, ένας επαγγελματικός ιστότοπος χρησιμεύει ως θεμέλιο για όλες τις προσπάθειες διαδικτυακού μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO), η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της ορατότητας του ιστότοπού σας σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Σε έρευνα που διεξήχθει από το HubSpot πιστοποιήθηκε πως το 75% των χρηστών δεν «φτάνουν» ποτέ στην δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης [5].

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, πως, επενδύοντας σε έναν καλά βελτιστοποιημένο ιστότοπο, αυξάνετε την πιθανότητα να βρουν οι δυνητικοί πελάτες το γραφείο και τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο.

Περιεχόμενο και Thought Leadership

Η ιστοσελίδα σας συνιστά την ιδανική πλατφόρμα διακίνησης περιεχομένου, όπως χρήσιμες συμβουλές, άρθρα ή βίντεο, περιεχόμενο που συνδυαστικά μπορεί να σας βοηθήσει να καθιερωθείτε στον τομέα σας.

Σκεφτείτε μόνο πως περίπου το 70% των καταναλωτών προτιμούν να μαθαίνουν για μια εταιρεία, ένα προϊόν, ή μία υπηρεσία μέσω άρθρων παρά μέσω διαφημίσεων [6].

Συνεπώς, μοιραζόμενοι πολύτιμες και σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να αναδείξετε την επιστημονική σας κατάρτιση και να χτίσετε εμπιστοσύνη στο αναγνωστικό σας κοινό.

Επιπλέον, το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο μπορεί να βελτιώσει το SEO του ιστοτόπου σας, οδηγώντας ακόμη περισσότερη επισκεψιμότητα στο γραφείο σας.

Γιατί να επιλέξετε τις υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων μας;

Είμαστε η εταιρεία που δημιούργησε το PSYCHOLOGY.GR, την μεγαλύτερη και πληρέστερη ιστοσελίδα αφιερωμένη στην επιστήμη της Ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο.

Μία εταιρεία η οποία ξεκίνησε την διαδρομή της το 2003, με μεγάλη εξειδίκευση στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, στο TeleHealth, στην παροχή Online Ψυχομετρικών λύσεων καθώς και σε έναν ευρύτερο τομέα που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την ψυχολογία.

Η πολυετής εμπειρία μας, επιτρέπει να κατανοούμε τις μοναδικές ανάγκες των ψυχολόγων και τη σημασία μιας ισχυρής διαδικτυακής παρουσίας.

Η ομάδα εξειδικευμένων σχεδιαστών και προγραμματιστών μας θα συνεργαστεί στενά μαζί σας για να δημιουργήσει έναν προσαρμοσμένο, φιλικό προς τον χρήστη ιστότοπο που θα είναι σε θέση να προβάλλει τις υπηρεσίες σας με χρήση βέλτιστων πρακτικών και τεχνολογιών και θα προσελκύει νέους πελάτες.

Πηγές:

[1] BrightLocal. (2020). Local Consumer Review Survey. brightlocal.com/research/local-consumer-review-survey/

[2] Stanford University. (n.d.). Web Credibility Research. web.stanford.edu/group/webcred/

[3] Accenture. (2013). Accenture Consumer Survey on Patient Engagement. accenture.com/t20150523T052139__w__/us-en/_acnmedia/Accenture/Conversion-Assets/DotCom/Documents/Global/PDF/Industries_10/Accenture-Consumer-Patient-Engagement-Survey-US-Report.pdf

[4] Spiegel Research Center. (2017). How Online Reviews Influence Sales. spiegel.medill.northwestern.edu/online-reviews/

[5] HubSpot. (2020). The Ultimate List of Marketing Statistics for 2020. hubspot.com/marketing-statistics

[6] Content Marketing Institute. (2013). Consumer Attitudes Toward Content. contentmarketinginstitute.com/2013/03/consumer-attitudes-toward-content/

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα σας αλλά και να διερευνήσουμε τις ανάγκες σας και την προοπτική να αναλάβουμε ένα έργο για εσάς!

Contact With Us

Digital Psychology

231111.6862 & 2314.070.070
231111.6862 & 2314.070.070

Τηλέφωνα:  

Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση : 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ